ספר חדש לד"ר יופ מאיירס - פתרון בעיות כשיטת טיפול | בית הספר לחינוך

ספר חדש לד"ר יופ מאיירס - פתרון בעיות כשיטת טיפול

2 אוגוסט, 2015
ספר חדש לד"ר יופ מאיירס - פתרון בעיות כשיטת טיפול

טיפול התנהגותי-קוגניטיבי הוא שם של טיפול פסיכולוגי שהפך בשנים האחרונות לשיטה טיפולית יעילה ונפוצה ברוב ארצות המערב. הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוא ממוקד, שקוף, יחסית קצר וידידותי, והוא מעניק למטופלים כלים שבעזרתם הם יכולים לפתור או למנוע בעיות רגשיות והתנהגותיות. עם הגישות השונות שהתפתחו במסגרת הטיפול נמנית הגישה הנקראת "פתרון בעיות". המודל הטיפולי של גישה זו, כפי שהוא מוצג בספר, מציע דרך העוזרת לילדים ונוער לחשוב על בעיות יום-יומיות רגשיות והתנהגותיות (כמו פחדים, התפרצויות כעס ובעיות חברתיות), לחשוב עליהן ולנתח אותן. לחלק המעשי, הכולל דוגמאות ותרגילים ליישום השיטה, קודם מבוא תאורטי. הספר, המבוסס על שלושים שנות מחקר וניסיון קליני בגישת פתרון בעיות, מיועד לאנשי מקצוע (פסיכולוגים, יועצים, מחנכים), להורים, ולכל מי שמתעניין בתחום המניעה והטיפול בילדים ונוער. למי שרוצה להתעמק בנושא מוצעת בסוף הספר רשימה ביבליוגרפית מקיפה. ד"ר יופ מאיירס הוא פסיכולוג קליני. בעבר היה ראש המגמה לפסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד בבית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית בירושלים ויו"ר האגודה הישראלית לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. כיום הוא מרצה בכיר במגמה לפסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא בוגר המכון הטיפולי של אהרון בק בפילדלפיה והמכון הטיפולי של אלברט אליס בניו יורק. בשנים האחרונות הוא חוקר את השילוב של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי וטיפול פסיכודינמי. הספר, המבוסס על שלושים שנות מחקר וניסיון קליני בגישת פתרון בעיות, מיועד לאנשי מקצוע (פסיכולוגים, יועצים, מחנכים), להורים, ולכל מי שמתעניין בתחום המניעה והטיפול בילדים ונוער. למי שרוצה להתעמק בנושא מוצעת בסוף הספר רשימה ביבליוגרפית מקיפה. ד"ר יופ מאיירס הוא פסיכולוג קליני. בעבר היה ראש המגמה לפסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד בבית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית בירושלים ויו"ר האגודה הישראלית לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. כיום הוא מרצה בכיר במגמה לפסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא בוגר המכון הטיפולי של אהרון בק בפילדלפיה והמכון הטיפולי של אלברט אליס בניו יורק. בשנים האחרונות הוא חוקר את השילוב של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי וטיפול פסיכודינמי.