כתב העת סליל | סליל

כתב העת סליל

מטרת כתב העת האינטרנטי סליל היא להציג מגוון של גישות הקושרות בין חקר ההיסטוריה ובין סרטי קולנוע וטלוויזה, ולהדגים כיצד יכול השימוש בסרט להעשיר את המחקר ההיסטורי. כתב העת נועד לשרת סטודנטים , תלמידי מחקר וחוקרים העוסקים בנושא. במסגרת כתב העת יפורסמו מאמרים   שיעברו שיפוט על ידי קוראים וימצאו מתאימים. בנוסף יציג כתב העת גם מאמרי ביקורת ומסות, שמטרתם לקדם ולהעשיר את הדיון הביקורתי בהקשרים שבין הדימויים האודיו-ויזואליים ובין החברות שהפיקו אותם וצורכות אותם. כמו כן אתר כתב העת מכיל קישורים למאגרי מידע בנושא, ביקורות ספרים, וכן תוכניות של קורסים של מרצים שונים, העשויים לשמש כחומר עזר ליצירת קורסים בנושאים דומים בעתיד.

כתב העת נתמך על ידי מרכז קבנר-מינרבה להיסטוריה גרמנית, האוניברסיטה העברית, ירושלים, ומשתף פעולה עם סינמטק ירושלים. את כתב העת מלווה ועדה אקדמית המורכבת ממרצים מהחוגים להיסטוריה, תקשורת וקולנוע.